Hur beställer man ID06-kort?

Så här enkelt beställer ni ert ID06-kort!

Steg 1. Registrera ett ID06 konto

För att kunna beställa ID06-kort måste företaget först registrera ett ID06 konto här på HantverksID.se och sedan hos ID06 AB. Ni kommer att få en skriftlig bekräftelse via post på er registrering, samt en inloggning till beställningsportalen.

Klicka här -  för att registrera ert ID06-konto

Är ni ett svenskt bolag, behöver ni endast ange ert organisationsnummer, mobil telefonnummer och e-post vid registreringen - resten ordnar vi! När ni registrerat företaget kan ni direkt börja beställa era ID06-kort. 

Vi behandlar er registrering så fort vi kan och normalt är ert beställningskonto aktiverat inom någon dag. När detta är klart levererar vi den första kortbeställningen. Efter det kommer era beställningar registrerade på HantverksID.se produceras normalt inom 3 arbetsdagar efter godkänd beställning.

Steg 2. Beställ ID06 kort

När ert ID06 konto är registrerat hos oss och hos ID06 får ni direkt inloggningsuppgifter till beställningsportalen och kan då beställa era ID06-kort.
Vid beställning ser ni en förhandsgranskning på hur ert ID06-kort kommer att se ut. Beställ i den takt det passar er - ett i taget eller flera samtidigt. Alltid samma pris. Era beställningar registrerade på HantverksID.se produceras normalt inom 3 arbetsdagar efter godkänd beställning.

 1. Logga in och följ instruktionerna för att beställa kort.
 2. När beställaren har beställt ett kort så får medarbetaren som kortet är utfärdat till ett e-postmeddelande. I e-postmeddelandet finns det en länk som medarbetaren ska använda för att skapa ett ID06-konto. Medarbetaren klickar på länken och bekräftar kontot med sitt BankID. Om medarbetaren saknar ett BankID vänligen läs under rubriken "Manuell identifiering" - klicka här för att komma dit.
 3. Medarbetaren är nu inloggad och kan förhandsgranska ID06-kortet. Medarbetaren godkänner de allmänna villkoren och uppgifterna på ID06-kortet samt signerar med sitt BankID.
 4. Efter godkännandet av medarbetaren går beställnigen till produktion och skickas till angiven leveransadress inom 3 arbetsdagar.

 Beställ ID06 kort här! 

Klicka här för att ladda hem vår ID06 user guide

Steg 3. Aktivera kortet

När du har fått eller hämtat ut ditt ID06-kort, måste du som kortinnehavare aktivera det innan det kan användas.

Så här gör du:

 1. Logga in på ditt ID06-konto här
 2. Välj Logga in med BankID (om du saknar BankID, läs informationen nedanför).
 3. Aktivera och godkänn ditt kort enligt instruktionerna. 
 4. Klicka på PIN kod så visas din PIN-kod som ska användas tillsammans med ditt ID06-kort, så se till att spara det på ett säkert sätt.
 5. ID06-kortet är nu klart att användas.

Om du saknar ett BankID

Så här gör du:
 

 1. Logga in på ditt ID06-konto här
 2. ​​Klicka på Logga in efter manuell ID-verifiering.
 3. Fyll i e-postadress och lösenord. Klicka på Logga in.
 4. Du får en verifieringskod skickad till dig per SMS till det telefonnummer du har registrerat.
 5. Ange SMS-verifieringskoden och klicka på Verifiera.
 6. Aktivera och godkänn ditt kort enligt instruktionerna.
 7. Klicka på PIN kod så visas din PIN-kod som ska användas tillsammans med ditt ID06-kort, så se till att spara det på ett säkert sätt.
 8. ID06-kortet är nu klart att användas.
Support

Vi hjälper dig!

Vi har öppet alla helgfria vardagar

Måndag-Torsdag 08.00-17.00,
med lunchstängt mellan kl 11.30-12.30
Fredag 08.00-16.00,
med lunchstängt mellan kl 11.30-12.30

   support@hantverksid.se

   010 - 10 29 300