Hur beställer man ID06-kort?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

När vi vill berätta något vi tror att du kan ha intresse av får du ett mejl från oss. Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrevet. 

Så här enkelt beställer ni ert ID06-kort!

Steg 1. Registrera ett ID06 konto

För att kunna beställa ID06-kort måste företaget först registrera ett ID06 konto här på HantverksID.se och sedan ett konto hos ID06 AB. Ni kommer att få en skriftlig bekräftelse på er registrering av oss på Hantverksid.se. Inloggingsuppgifterna till både vår portal på Hantverksid.se och ID06 AB:s portal skapas först av er när ni genomför registreringen hos ID06 AB.

Klicka här -  för att komma direkt till registreringen.

Nedan följer instruktion hur båda registreringarna går till:

Registrera företag hos HantverksID:

För att beställa ID06-kort via HantverksID så behöver du registrera ditt företag på www.hantverksid.se, det gör du genom att trycka på ” Registrera ID06-konto”. Fyll sedan i ditt organisationsnummer och tryck på fortsätt, företagsinformationen hämtas direkt ifrån Bolagsverket, se till att komplettera med de uppgifter som inte följer med som till exempel mailadress, telefonnummer och logotyp. Vi går sedan igenom er registrering och godkänner den vanligtvis inom 24 timmar.

Registrera företaget hos ID06:

För att ni ska kunna logga in och beställa ID06-kortet 2.0 så behöver företaget även registreras direkt hos ID06 AB. Det är en ny registrering som inte behövdes för att beställa det gamla kortet, så även om ni har beställt ID06 1.0 via oss sedan tidigare så behöver ni genomföra denna registrering. Registreringen gör firmatecknaren för företaget via denna länk: https://portal.id06.se/#/registration/createaccount eller genom att gå in på portal.id06.se och välja "Skapa konto".  Registreringen innehåller fem steg, och i steg ett så registreras man sig som person, för att sedan i steg tre ansluta sig till företaget. Firmatecknaren kommer att behöva verifiera sig med BankID för att genomföra registreringen för företaget.

Om firmatecknare saknar ett BankID

Har inte firmatecknaren för företaget inte BankID så behöver den personen besöka en utav ID06 skanningspartners för att skanna sitt pass eller nationella ID-kort för att göra en manuell registrering utav företaget. Då ska man inte följa länken på hemsidan för att registrera sig utan det första steget då är att besöka en skanningspartner för att validera sig.

Steg 2. Beställ ID06 kort

När avtalet har signerats hos ID06 AB så är registreringen färdig och ni kommer nu att kunna logga in på www.hantverksid.se med den mailadressen och det lösenordet som valdes i steg ett i registreringen hos ID06 AB. Era beställningar på HantverksID.se produceras och skickas normalt ut inom 3 arbetsdagar efter att kortmottagaren godkänt sin order.

 1. Logga in och följ instruktionerna för att beställa kort.
 2. När beställaren har beställt ett kort så får medarbetaren som kortet är utfärdat till ett e-postmeddelande. I e-postmeddelandet finns det en länk som medarbetaren ska använda för att skapa ett ID06-konto. Medarbetaren klickar på länken och får verifiera sig med BankID. 
 3. Medarbetaren får instruktion att skapa ett ID06-konto, logga in på kontot och kan då förhandsgranska ID06-kortet genom att klicka där det står "Mina Kort". Medarbetaren godkänner ordern genom att klicka på "Acceptera".
 4. Efter godkännandet av medarbetaren går beställnigen till produktion och skickas ut från oss inom 3 arbetsdagar till vald leveransadress.

Om medarbetare saknar ett BankID 

Har inte medarbetaren BankID så behöver personen besöka en utav ID06 skanningspartners för att skanna sitt pass eller nationella ID-kort, för att sedan kunna godkänna sin order med en SMS-kod istället för att använda bankID. Vänligen mer läs under rubriken "Manuell identifiering" klicka här för att komma dit.

Beställ dina ID06-kort här!

Klicka här för att ladda hem vår ID06 user guide

Steg 3. Aktivera kortet

När du har mottagit ditt ID06-kort, måste du som kortinnehavare aktivera det innan det kan användas.

Så här gör du:

 1. Logga in på ditt ID06-konto här
 2. Välj Logga in med BankID (om du saknar BankID, läs informationen nedanför).
 3. Aktivera och godkänn ditt kort enligt instruktionerna. 
 4. Klicka på PIN kod så visas din PIN-kod som ska användas tillsammans med ditt ID06-kort, så se till att spara det på ett säkert sätt.
 5. ID06-kortet är nu klart att användas.

Så här gör du om medarbetare saknar bankID:

 1. Logga in på ditt ID06-konto här
 2. ​​Klicka på Logga in efter manuell ID-verifiering.
 3. Fyll i e-postadress och lösenord. Klicka på Logga in.
 4. Du får en verifieringskod skickad till dig per SMS till det telefonnummer du har registrerat.
 5. Ange SMS-verifieringskoden och klicka på Verifiera.
 6. Aktivera och godkänn ditt kort enligt instruktionerna.
 7. Klicka på PIN kod så visas din PIN-kod som ska användas tillsammans med ditt ID06-kort, så se till att spara det på ett säkert sätt.
 8. ID06-kortet är nu klart att användas.
Support

Vi hjälper dig!

Vi har öppet alla helgfria vardagar

Måndag-Torsdag 07.00-17.00 (kontoret är öppet 08.00-17.00). 
med lunchstängt mellan kl 11.30-12.30
Fredag 07.00-16.00 (kontoret är öppet 08.00-16.00).
med lunchstängt mellan kl 11.30-12.30

   support@hantverksid.se

   010 - 10 29 300