Hur beställer man ID06-kort?

Så här enkelt beställer ni ID06-kort!

Steg 1. Registrera ett ID06 konto

För att kunna beställa ID06-kort måste företaget först registrera ett ID06 konto här på HantverksID.se och sedan hos ID06 AB.
Ni kommer att få en skriftlig bekräftelse via post på er registrering, samt en inloggning till beställningsportalen.

Klicka här -  för att registrera ert ID06-konto

Är ni ett svenskt bolag, behöver ni endast ange ert organisationsnummer, mobil telefonnummer och e-post vid registreringen - resten ordnar vi! När ni registrerat företaget kan ni direkt börja beställa era ID06-kort. 

Vi behandlar er registrering så fort vi kan och normalt är ert beställningskonto aktiverat inom någon dag. När detta är klart levererar vi den första kortbeställningen. Efter det kommer era beställningar registrerade på HantverksID.se produceras normalt inom 3 arbetsdagar.

Steg 2. Beställ ID06 kort

När ert ID06 konto är registrerat får ni direkt inloggningsuppgifter till beställningsportalen från oss och kan då beställa ID06-kort.
Vid beställning ser ni exakt hur ert ID06-kort kommer att se ut. Beställ i den takt det passar er - ett i taget eller flera samtidigt. Alltid samma pris. Era beställningar registrerade på HantverksID.se produceras normalt inom 3 arbetsdagar.

 1. Logga in och följ instruktionerna för att beställa kort.
 2. När beställaren har beställt ett kort så får medarbetaren som kortet är utfärdat till ett e-postmeddelande. I e-postmeddelandet finns det en länk som medarbetaren ska använda för att skapa ett ID06-konto. Medarbetaren klickar på länken och bekräftar kontot med sitt BankID.
 3. Medarbetaren är nu inloggad och kan förhandsgranska ID06-kortet. Medarbetare godkänner de allmänna villkoren och uppgifterna på ID06-kortet samt signerar med sitt BankID.
 4. Efter godkännandet av medarbetaren går beställnigen till produktion och skickas till angiven leveransadress. När medarbetaren fått sitt kort skall det aktiveras via medarbetarens ID06-konto och där hämtas även PIN-koden för kortet.
 5. Kortet är nu aktiverat och kan börja användas!

 Beställ ID06 kort här! - Så enkelt är det!

Klicka här för att ladda hem vår ID06 user guide

Vad kostar det?

Du hittar alla priser här - Prislista!

Vem får beställa ID06-kort?

Alla företag kan ansöka om ID06-kort. Det är företaget som betalar den anställdes lön och arbetsgivaravgifter som kan beställa ID06-kort för den anställde. ​Detta innebär att det inte är tillåtet att beställa ID06-kort till personer som arbetar för andra företag, tex. underentreprenörer. Skulle det upptäckas att man gjort detta blir företaget spärrat och avstängt från ID06 systemet.

ID06-kort kan bara beställas hos ackrediterade kortleverantörer.

Kan vi ha med vår logotyp på ID06-kortet?

Ja, det finns ett utrymme avsatt till företagets logotyp överst på ID06-kortet.
Ni bifogar logon digitalt vid registreringen av företaget så ser vi till att den hamnar på kortet.

Hur lång är leveranstiden av ID06-kort?

Beställningar som registreras via HantverksID.se produceras normalt inom 3 arbetsdagar. ​När du beställer första gången tar det några extra dagar till dess att ditt ID06-konto har skapats. Beställningar gjorda på annat sätt tillverkas enligt överenskommelse. Leverans sker av Seriline anlitad transportör eller budfirma med leveransvillkor: Fritt Serilines lager. Risken för leveransen går över på kunden när produkten lämnats av Seriline till transportör. Seriline bär inte något ansvar för leveransförsening, oavsett om förseningen beror på försening hos transportör eller annat förhållande.

Manuell identifiering

HantverksID.se erbjuder i dagsläget möjligheten för alla svenska medborgare med ett pass eller nationellt ID-kort att identifiera sig manuellt.

Följande nationaliteters pass eller nationella ID handlingar är även godkända av ID06 AB för de nya korten:

 • Estland
 • Lettland
 • Litauen
 • Polen

Innan kortinnehavaren kommer till oss så önskar vi att ni lägger en beställning på kortet och även bokar en tid för scanning. Kortinnehavaren tar sedan med sitt pass eller nationella ID-kort och åker till vårt kontor på Gustavlundsvägen 50, 167 51 Bromma.

Efter scanning och att vår produktion har granskat och godkänt fotografiet i beställningen skickas ett mail till kortinnehavaren.

 1. Kortinnehavaren klickar på länken och väljer ”Skapa nytt konto”
 2. Loggar sedan in genom att klicka på ”Manuell ID verifiering”.
 3. Då skickas en PIN-kod med SMS till kortinnehavarens angivna mobilnummer.
 4. Kortinnehavaren klickar på ”Logga in med SMS säkerhetskod”
 5. Till sist fyller i sin PIN-kod.

Därefter går kort till produktion och skickas ut inom 3 arbetsdagar.

Vänligen observera nedan:

 • Namnet i beställning måste överensstämma med det som stå i passet/nationella ID-kortet
Support

Vi hjälper dig!

Vi har öppet alla helgfria vardagar
Växel: Måndag-Fredag 07.00-17.00
Kontor: Måndag-Fredag 08.00-17.00

   support@hantverksid.se

   010 - 10 29 300

Support under Påsken

Vänligen observera att under påsken så gäller nedan avvikande öppettider för supporten.

18/4 kl. 07.00-13.00
19/4 Långfredagen - Stängt
22/4 Annandag påsk - Stängt