Beställ ID06-kort med snabb leverans | Hantverksid.se

Så här enkelt är det att beställa ditt ID06-kort

 

Så gör du:
 

Registrera företaget hos ID06 AB genom att klicka på "Registrera ID06-konto". När registreringarna är klar så är ni redo att logga in och beställa ID06-korten.

Tryck på "Logga in"

 • Klicka på "Beställ"
 • Välj din produkt 
 • Skriv in personuppgifter
 • ​Bifoga foto
 • Välj hur och vart du vill ha kortet skickat
 • Skicka beställningen

OBS! Ordern behöver godkännas av kortinnehavaren, kortet produceras sedan och kommer inom några dagar!

Hur beställer jag ID06-kort?

​Steg 1. Registrera företag hos ID06 AB:

För att ni ska kunna logga in och beställa ID06-kortet så behöver företaget registreras hos ID06 AB. Registreringen gör firmatecknaren för företaget via denna länk och väljer "Skapa konto".  Registreringen innehåller fem steg, i steg ett så registrerar man sig som person, för att sedan i steg tre ansluta sig till företaget. Firmatecknaren kommer att behöva verifiera sig med BankID för att genomföra registreringen. Om du som firmatecknare inte är den som gör registreringen så får du bjuda in denne via mail i det femte och sista steget.

Om firmatecknare saknar ett BankID:

Har inte firmatecknaren för företaget inte BankID så behöver den personen besöka en utav ID06 skanningspartners för att skanna sitt pass eller nationella ID-kort för att göra en manuell registrering utav företaget. Då ska man inte följa länken på hemsidan för att registrera sig utan det första steget då är att besöka en skanningspartner för att validera sig.

Viktig information! För utländska företag gäller följande vid manuell registrering:

ID06 AB har infört en ny rutin gällande manuell registrering. Manuell registrering avser att firmatecknaren verifierar sig med pass/nationellt ID (rutinen gäller alltså inte vid verfiering med elektroniskt ID).

Steg 1: Innan företaget påbörjar registreringen hos ID06 så måste man skicka in informationen enligt det bifogade dokumentet här till manuellkontroll@id06.se.
​Steg 2: När företaget fått svar från manuellkontroll ID06 så är firmatecknaren redo att besöka en skanningspartner till ID06 AB och validera sin identitet. Sedan slutförs registreringen.

Steg 2. Beställa kort:

Gå till www.hantverksid.se och välj ”Logga in”.

Om du är ny kund hos oss på HantverksID så kommer din företagsinformation hämtas från ditt konto hos ID06 AB, se till att komplettera med de uppgifter som inte följer med som till exempel logotyp. Vi går sedan igenom er registrering och godkänner den vanligtvis inom 24 timmar.

Oavsett om du är ny kund eller inte så kommer du direkt få möjlighet att beställa ID06-korten i vår portal.

 1. Logga in och följ instruktionerna för att beställa kort.
 2. När beställaren har beställt ett kort så får kortinnehavaren ett e-postmeddelande. I e-postmeddelandet finns det en länk som kortinnehavaren ska använda för att skapa ett ID06-konto. Kortinnehavaren klickar på länken och får verifiera sig med BankID. 
 3. Kortinnehavaren får instruktioner om att skapa ett ID06-konto och sedan logga in på kontot och kan då förhandsgranska ID06-kortet genom att klicka där det står "Mina Kort". Då visas en förhandsgranskning av ID06-kortet och man godkänner ordern genom att klicka på "Acceptera".
 4. Efter godkännandet av kortinnehavaren går beställnigen vidare för produktion och skickas ut från oss inom 3 arbetsdagar till vald leveransadress.

Om kortinnehavaren saknar ett BankID 

Har inte kortinnehavaren ett BankID så behöver personen besöka en utav ID06´s skanningspartners för att skanna sitt pass eller nationella ID-kort, för att sedan kunna godkänna sin order med en SMS-kod. Vänligen mer läs under rubriken "Manuell identifiering" - klicka här för att komma dit.

Steg 3. Aktivera kortet

När du har mottagit ditt ID06-kort, måste kortinnehavaren aktivera det innan det kan användas.

Gör så här:

 1. Logga in på ditt ID06-konto här
 2. Välj "Logga in med BankID" 
 3. Aktivera och godkänn ditt kort enligt instruktionerna. 
 4. Klicka på "PIN-kod" så visas din PIN-kod som ska användas tillsammans med ditt ID06-kort. Så se till att spara det på ett säkert sätt.

ID06-kortet är nu klart att användas.

Så här gör du om medarbetare saknar BankID:

 1. Logga in på ditt ID06-konto här
 2. ​​Klicka på "Logga in med mobil engångskod".
 3. Fyll i e-postadress och lösenord och klicka sedan på "Logga in".
 4. Du får en verifieringskod skickad till dig per SMS till det telefonnummer du har registrerat.
 5. Ange SMS-verifieringskoden och klicka på "Verifiera".
 6. Aktivera och godkänn ditt kort enligt instruktionerna.
 7. Klicka på "PIN-kod" så visas din PIN-kod som ska användas tillsammans med ditt ID06-kort. Så se till att spara det på ett säkert sätt.

ID06-kortet är nu klart att användas.

Support

Vi hjälper dig!

Vi har öppet alla helgfria vardagar

Måndag - torsdag 08.00-17.00
Fredag 08.00-16.00
lunchstängt alla dagar 11.30-12.30

   support@hantverksid.se

   010 - 10 29 300